Ingyenes házhozszállítás országosan 14999 forinttól, személyes átvétel 4999 forinttól és gyógyszer kiszállítás 19999 forinttól érhető el!

Kérdése van? Hívjon minket! +3616107596

BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla 20 db
BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla 20 db
3 990 Ft

BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla 20 db

OTC termék
3 990 Ft
Egységár: 200 Ft/db
Részletek

1. A GYÓGYSZER NEVE

BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

Egy belsőleges gumipasztilla 59,5 mg kerti és spanyol kakukkfű levél és virág (Thymus vulgaris L. vagy Thymus zygis L., herba) száraz kivonatát tartalmazza, drog:kivonat arány = 7-13:1; kivonószer: víz

Ismert hatású segédanyagok: 300 mg fruktóz, 523 mg szorbit-szirup (E420)

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

3. GYÓGYSZERFORMA

Belsőleges gumipasztilla

Kb. 20 mm átmérőjű hatszögalakú, kb. 6 mm magas, lapos, barna, gyümölcs ízű pasztilla..

4. KLINIKAI JELLEMZŐK

4.1 Terápiás javallatok

A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó.

Megfázáshoz társuló köhögés esetén a viszkózus nyák felköhögését elősegítő köptetőszer.

4.2 Adagolás és alkalmazás

Adagolás

Felnőtteknek és 12 év feletti serdülőkorúaknak: 1-2 pasztilla 3-4 óránként (naponta 4-6 alkalommal)

Gyermekek

6-12 év közötti gyermekeknek: 1 pasztilla napi 3 alkalommal

6 év alatti gyermekek: 6 év alatti gyermekeknek szedése nem ajánlott.

Az alkalmazás módja:

Szájon át történő alkalmazásra. A pasztillát el kell szopogatni.

Fel kell hívni a beteg figyelmét, hogy haladéktalanul keresse fel orvosát, ha a tünetek a készítmény folyamatos szedése mellett nem javulnak 5 napon belül.

4.3 Ellenjavallatok

A készítmény hatóanyagával vagy a Lamiaceae (Ajakosok) család egyéb tagjaival vagy a 6.1 pontban felsorolt bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.

4.4 Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

Fel kell hívni a beteg figyelmét, ha nehézlégzés, láz, vagy gennyes váladék jelentkezik, keresse fel orvosát.

A BRONCHOSTOP belsőleges gumipasztilla fruktózt és szorbit-szirupot tartalmaz. Ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában szenvedő betegek a készítményt nem szedhetik..

Egy pasztilla körülbelül 0,1 szénhidrát egységet tartalmaz. Ezt figyelembe kell venni olyan betegek esetében akiket cukorbetegség miatt kezelnek.

Gyermekek

6 éves kor alatti gyermekeknek a megfelelő adatok hiánya és a pasztilla véletlen lenyelésének kockázata miatt, a gyógyszer használata nem ajánlott.

4.5 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

Nem végeztek interakciós vizsgálatokat.

4.6 Termékenység, terhesség és szoptatás

A gyógyszer termékenységet befolyásoló, továbbá a terhesség és a szoptatás során kifejtett hatásáról nincsenek adatok. Alkalmazása terhesség és szoptatás során nem ajánlott.

4.7 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítménynek a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások

Túlérzékenységi reakciókat (beleértve egy esetben anafilaxiás sokkot, és egy esetben Quincke-ödémát), valamint gasztrointesztinális panaszokat figyeltek meg kakukkfüvet tartalmazó gyógyszerekkel kapcsolatban. A gyakoriság nem ismert.

Feltételezett mellékhatások bejelentése

A gyógyszer engedélyezését követően lényeges a feltételezett mellékhatások bejelentése, mert ez fontos eszköze annak, hogy a gyógyszer előny/kockázat profilját folyamatosan figyelemmel lehessen kísérni.

Az egészségügyi szakembereket kérjük, hogy jelentsék be a feltételezett mellékhatásokat a hatóság részére az V. függelékben található elérhetőségek valamelyikén keresztül.

4.9 Túladagolás

Túladagolásról nem számoltak be.

5. FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok

Farmakoterápiás csoport: Köptetők ATC kód: R05CA

A termék hatásosságát és biztonságosságát a régóta fennálló használat támasztja alá.

5.2 Farmakokinetikai tulajdonságok

Lásd az 5.1 pontban leírtakat.

5.3 A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei

Lásd az 5.1 pontban leírtakat.

6. GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

6.1 Segédanyagok felsorolása

Akáciamézga, fruktóz, nem kristályosodó szorbit-szirup, maltodextrin, vízmentes citromsav, szacharin-nátrium, fekete berkenye aroma (aromák, természetes aromák, aroma komponensek, propilénglikol), erdei gyümölcs aroma (aromák, természetes aromák, aroma komponensek, propilénglikol, etanol, benzil-alkohol, alfa-tokoferol), folyékony paraffin, fehér viasz, tisztított víz.

6.2 Inkompatibilitások

Nem értelmezhető.

6.3 Felhasználhatósági időtartam

3 év

6.4 Különleges tárolási előírások

Legfeljebb 25 ºC-on tárolandó.

A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

6.5 Csomagolás típusa és kiszerelése

20 db, 40 db pasztilla PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban

.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

6.6 A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb, a készítmény kezelésével kapcsolatos információk

Bármilyen fel nem használt gyógyszer, illetve hulladékanyag megsemmisítését a gyógyszerekre vonatkozó előírások szerint kell végrehajtani

Megjegyzés: (keresztjelzés nélküli)

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

7. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

Kwizda Pharma GmbH

Effingergasse 21

1160 Bécs

Ausztria

8. A NYILVÁNTARTÁSI SZÁMAI

OGYI-TN-46/01 20 db

OGYI-TN-46/02 40 db

9. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK DÁTUMA

2013. május 15

10. A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

2014. augusztus 29.

4

Adatok
Gyártó
#N/A
EP termék
Igen
OTC termék
Igen
Cikkszám
10036573
Betegtájékoztató
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla kakukkfű levél és virág száraz kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
A betegtájékoztató tartalma:
  1. Milyen típusú gyógyszer a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  2. Tudnivalók a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla szedése előtt.
3. Hogyan kell szedni az Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát? 4. Lehetséges mellékhatások 5. Hogyan kell a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát tárolni? 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
 1. Milyen típusú gyógyszer a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokban alkalmazandó. Megfázáshoz társuló köhögés esetén a viszkózus nyák felköhögését elősegítő köptetőszerként ajánlott. Keresse fel kezelőorvosát, ha a tünetek 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
 1. Tudnivalók a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla szedése előtt
Ne szedje a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát
 • ha allergiás a kakukkfűre vagy a Lamiaceae (Ajakosok) család egyéb tagjaira, vagy a gyógyszer (6. pontjában felsorolt) egyéb összetevőjére.
Figyelmeztetések és óvintézkedések Ha légzési nehézség, láz, vagy gennyes köpet jelentkezik, orvosához, vagy gyógyszerészéhez kell fordulnia. A gyógyszer használata 6 éves kor alatti gyerekek esetében nem ajánlott, a megfelelő adatok hiánya és a pasztilla véletlen lenyelésének kockázata miatt. Egyéb gyógyszerek és a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Nem ismert más gyógyszerekkel való kölcsönhatása. Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, illetve gyermeket szeretne, a gyógyszer szedésének megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A gyógyszer termékenységet befolyásoló, továbbá a terhesség és a szoptatás során kifejtett hatásáról nincsenek adatok. A megfelelő adatok hiánya miatt a gyógyszer szedése terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A készítmény gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem vizsgálták. A Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla fruktózt és szorbit-szirupot tartalmaz Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Cukorbetegek figyelmébe: Egy pasztilla megfelel körülbelül 0,1 szénhidrát egységnek, amit figyelembe kell venni.
 1. Hogyan kell szedni a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: Felnőtteknek és 12 év feletti serdülőkorúaknak: 1-2 pasztilla 3-4 óránként (naponta 4-6 alkalommal) 6-12 év közötti gyermekeknek: 1 pasztilla napi 3 alkalommal 6 év alatti gyermekek: A megfelelő adatok hiánya és a pasztilla véletlen lenyelésének kockázata miatt, a gyógyszer használata 6 éves kor alatti gyermekek esetében nem ajánlott. Az alkalmazás módja: Szájon át történő alkalmazásra. A pasztillát el kell szopogatni. Az alkalmazás időtartama: A Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát öt napig. ajánlott szedni. Ha a tünetek a készítmény folyamatos szedése mellett nem javulnak, esetleg súlyosbodnak, keresse fel kezelőorvosát. Ha az előírtnál több Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát vett be Amennyiben feltehetően túladagolta a gyógyszert,, keresse fel kezelőorvosát, a gyógyszer csomagolását és a megmaradt pasztillákat is vigye magával.. Lehetséges, hogy egyes, a 4. pontban felsorolt mellékhatások felerősödhetnek. Ha elfelejtette bevenni az Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Folytassa a készítmény előírás szerinti bevételét. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. 4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Túlérzékenységi reakciókat (beleértve egy esetben anafilaxiás sokkot, és egy esetben Quincke-ödémát), valamint gyomor-rendellenességeket figyeltek meg kakukkfüvet tartalmazó gyógyszerekkel kapcsolatban. A gyakoriság nem ismert. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. 5. Hogyan kell a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztillát tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő ‘Felhasználható:’ után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla - A készítmény hatóanyaga: Egy belsőleges gumipasztilla hatóanyaga: 59,5 mg kerti és spanyol kakukkfű levél és virág (Thymus vulgaris L. vagy Thymus zygis L., herba) száraz kivonata, drog:kivonat arány = 7-13:1; kivonószer: víz - Egyéb összetevők: Akáciamézga, fruktóz, nem kristályosodó szorbit-szirup, maltodextrin, vízmentes citromsav, szacharin-nátrium, fekete berkenye aroma (aromák, természetes aromák, aroma komponensek, propilénglikol), erdei gyümölcs aroma (aromák, természetes aromák, aroma komponensek, propilénglikol, etanol, benzil-alkohol, alfa-tokoferol), folyékony paraffin, fehér viasz, tisztított víz. Milyen a Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla külleme és mit tartalmaz a csomagolás A Bronchostop köhögés elleni belsőleges gumipasztilla kb. 20 mm átmérőjű hatszögalakú, kb. 6 mm magas, lapos, barna, gyümölcs ízű pasztilla. 20 db , 40 db pasztilla PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba. A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó Kwizda Pharma GmbH Effingergasse 21 1160 Bécs Ausztria OGYI-TN-46/01 20 db OGYI-TN-46/02 40 db A betegtájékoztató legútobbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. augusztus
4
Dobozinformáció
A KÜLSŐ CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETENDŐ ADATOK DOBOZ 1. A GYÓGYSZER NEVE BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla kakukkfű levél és virág száraz kivonata 2. HATÓANYAG(OK) MEGNEVEZÉSE Egy belsőleges gumipasztilla hatóanyaga: 59,5 mg kerti és spanyol kakukkfű levél és virág (Thymus vulgaris L. vagy Thymus zygis L., herba) száraz kivonat, drog:kivonat arány = 7-13:1; kivonószer: víz 3. SEGÉDANYAGOK FELSOROLÁSA Egy pasztilla 300 mg fruktózt, 523 mg szorbit-szirup (E420)-t tartalmaz. A segédanyagok teljes felsorolását lásd a betegtájékoztatóban. 4. GYÓGYSZERFORMA ÉS TARTALOM pasztilla 20 db 40 db 5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I) Hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó. Megfázáshoz társuló köhögés esetén a viszkózus nyák felköhögését elősegítő köptetőszerként ajánlott. Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! 6. KÜLÖN FIGYELMEZTETÉS, MELY SZERINT A GYÓGYSZERT GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA KELL TARTANI A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! 7. TOVÁBBI FIGYELMEZTETÉS(EK), AMENNYIBEN SZÜKSÉGES A gyógyszer alkalmazása 6 év alatti gyermekek esetében nem ajánlott. Ha a tünetek a gyógyszer használata alatt fennmaradnak vagy bármely mellékhatás súlyossá válik, valamint a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. 8. LEJÁRATI IDŐ Felhasználható: 9. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. 10. KÜLÖNLEGES ÓVINTÉZKEDÉSEK A FEL NEM HASZNÁLT GYÓGYSZEREK VAGY AZ ILYEN TERMÉKEKBŐL KELETKEZETT HULLADÉKANYAGOK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE, HA ILYENEKRE SZÜKSÉG VAN 11. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK NEVE ÉS CÍME (logo) Kwizda Pharma GmbH Effingergasse 21 1160 Bécs Ausztria 12. A NYILVÁNTARTÁSI SZÁMAI OGYI-TN-46/01 20 db OGYI-TN-46/02 40 db 13. A GYÁRTÁSI TÉTEL SZÁMA Gy.sz.: 14. A GYÓGYSZER ÁLTALÁNOS BESOROLÁSA RENDELHETŐSÉG SZEMPONTJÁBÓL Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). 15. AZ ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK Adagolás: Felnőtteknek és 12 év feletti serdülőkorúaknak: 1-2 pasztilla 3-4 óránként (naponta 4-6 alkalommal) 6-12 év közötti gyermekeknek: 1 pasztilla napi 3 alkalommal 16. BRAILLE ÍRÁSSAL FELTÜNTETETT INFORMÁCIÓK BRONCHOSTOP pasztilla
A BUBORÉKCSOMAGOLÁSON VAGY A FÓLIACSÍKON MINIMÁLISAN FELTÜNTETENDŐ ADATOK BUBORÉKCSOMAGOLÁS
1. A GYÓGYSZER NEVE BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges gumipasztilla kakukkfű levél és virág száraz kivonata 2. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK NEVE Kwizda Pharma GmbH 3. LEJÁRATI IDŐ Felh.: 4. A GYÁRTÁSI TÉTEL SZÁMA Gy.sz.: 5. EGYÉB INFORMÁCIÓK
4