Ingyenes házhozszállítás országosan 14999 forinttól, személyes átvétel 4999 forinttól és gyógyszer kiszállítás 19999 forinttól érhető el!

Kérdése van? Hívjon minket! +3616107596

SPARSORIUM INFANTUM FoNo VII. NATURLAND 80 g
SPARSORIUM INFANTUM FoNo VII. NATURLAND 80 g
1 590 Ft

SPARSORIUM INFANTUM FoNo VII. NATURLAND 80 g

SPARSORIUM INFANTUM FoNo VII. NATURLAND 80 g
SPARSORIUM INFANTUM FoNo VII. NATURLAND 80 g
OTC termék
1 590 Ft
Egységár: 20 Ft/gr
Részletek

3

1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

0,80 g bázisos bizmut-gallát, 5,60 g könnyű bázisos magnézium-karbonát 80 g készítményben.

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

3. GYÓGYSZERFORMA

Hintőpor

80 g csaknem fehér, szagtalan, finom por.

4. KLINIKAI JELLEMZŐK

4.1 Terápiás javallatok

Gyermekkori gyulladásos bőrbetegségek kezelésére alkalmas hintőpor.

A készítmény hatóanyagai összehúzó, dezodoráló, valamint gyulladáscsökkentő hatásúak, továbbá fertőtlenítő és sebszárító hatást fejtenek ki, mely elősegíti a hámosodást.

4.2 Adagolás és alkalmazás

Naponta 1-2 alkalommal vékony rétegben a kezelni kívánt bőrfelületre kell szórni.

4.3 Ellenjavallatok

A készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.

4.4 Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

Külsőleg alkalmazandó.

4.5 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

A készítmény bizmutsót tartalmaz, amely gátolja a tetraciklinek hatását.

4.6 Terhesség és szoptatás

A készítmény gyermekgyógyszer, terhesség és szoptatás alatt történő alkalmazása nem jellemző.

4.7 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem értelmezhető. A készítmény gyermekgyógyszer.

4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások

Nem ismertek.

4.9 Túladagolás

Nem ismert.

5. FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok

Farmakoterápiás csoport: Antisepticumok és fertőtlenítők.

ATC kód: D08AX

Farmakológiai hatások:

Bázisos bizmut-gallát: antiflogisztikum, antiszeptikum, sebszárító, hámosodást elősegítő hatású.

Könnyű bázisos magnézium-karbonát: összehúzó, dezodoráns, antiszudórikum.

5.2 Farmakokinetikai tulajdonságok

Nem ismertek.

5.3 A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei

Nincs adat.

6. GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

6.1 Segédanyagok felsorolása

Vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum.

6.2 Inkompatibilitások

Nem ismert.

6.3 Felhasználhatósági időtartam

18 hónap.

6.4 Különleges tárolási előírások

Legfeljebb 25 oC-on tárolandó.

A szórótartályt tartsa jól lezárva a nedvességtől való védelem érdekében.

6.5 Csomagolás típusa és kiszerelése

80 g por benyomásra felnyíló PP tetejű szórófeltéttel lezárt PE tartályban és dobozban.

6.6 A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb, a készítmény kezelésével kapcsolatos információk

Bármilyen fel nem használt készítmény, illetve hulladékanyag megsemmisítését a helyi előírások szerint kell végrehajtani!

Megjegyzés: (keresztjelzés nélkül)

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszerkészítmények (VN).

7. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

NATURLAND Magyarország Kft.

1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.

Tel.: +36 (1) 431-2000

Fax: +36 (1) 431-2052

E-mail: info@naturland.hu

8. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA(I)

OGYI-T-9859/01

9. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ MEGÚJÍTÁSÁNAK DÁTUMA

/2010. 04.

10. A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

2010. 04. 22.

Adatok
Gyártó
#N/A
EP termék
Igen
OTC termék
Igen
Cikkszám
10030565
Betegtájékoztató
3
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland bázisos bizmut-gallát, könnyű bázisos magnézium-karbonát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!
  • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!
A betegtájékoztató tartalma: 1. Milyen típusú gyógyszer a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland és milyen betegségek esetén alkalmazható? 2. Tudnivalók a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland alkalmazása előtt 3. Hogyan kell alkalmazni a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot? 4. Lehetséges mellékhatások 5. Hogyan kell a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot tárolni? 6. További információk 1. Milyen típusú gyógyszer a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland és milyen betegségek esetén alkalmazható? Ez a gyógyszer gyermekkori gyulladásos bőrbetegségek kezelésére alkalmas hintőpor. A készítmény hatóanyagai összehúzó, dezodoráló valamint gyulladáscsökkentő hatásúak, továbbá fertőtlenítő és sebszárító hatást fejtenek ki, mely elősegíti a hámosodást. 2. Tudnivalók a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot
  • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland egyéb összetevőjére.
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is! A készítmény bizmutsót tartalmaz, amely gátolja a tetraciklinek (bizonyos antibiotikumok) hatását. Terhesség és szoptatás A készítmény gyermekgyógyszer, terhesség és szoptatás alatt történő alkalmazása nem jellemző. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem értelmezhető. A készítmény gyermekgyógyszer. 3. Hogyan kell alkalmazni a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot? Naponta 1-2 alkalommal vékony rétegben a kezelni kívánt bőrfelületre kell szórni! Ha az előírtnál több Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot alkalmazott Túladagolástól nem kell tartani. Ha elfelejtette alkalmazni a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot Amint észrevette, hogy elfelejtette alkalmazni a hintőport, pótolja azt mielőbb, de ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására! Ha idő előtt abbahagyja a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland alkalmazását Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét! 4. Lehetséges mellékhatások Nem ismertek. 5. HOGYAN KELL A SPARSORIUM INFANTUM FONO VII. NATURLAND-OT TÁROLNI? Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A szórótartályt tartsa jól lezárva a nedvességtől való védelem érdekében. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon, valamint a szórótartályon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland-ot! A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg! Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. 6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland?
  • A készítmény hatóanyaga(i): 0,80 g bázisos bizmut-gallát, 5,60 g könnyű bázisos magnézium-karbonát 80 g készítményben.
  • Egyéb összetevő(k): vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum.
Milyen a Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? 80 g csaknem fehér, szagtalan, finom por. 80 g por benyomásra felnyíló polipropilén tetejű szórófeltéttel lezárt polietilén tartályban és dobozban. A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó Naturland Magyarország Kft. 1106 Budapest, Csillagvirág u. 8. Tel.: +36 (1) 431-2000 Fax: +36 (1) 431-2052 E-mail: info@naturland.hu OGYI-T-9859/01 A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010. 04. 22.
Dobozinformáció
3
A KÜLSŐ CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETENDŐ ADATOK {DOBOZ} 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland bázisos bizmut-gallát, könnyű bázisos magnézium-karbonát 2. HATÓANYAG(OK) MEGNEVEZÉSE Hatóanyagok: 0,80 g bázisos bizmut-gallát, 5,60 g könnyű bázisos magnézium-karbonát 80 g készítményben. 3. SEGÉDANYAGOK FELSOROLÁSA Segédanyagok: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum. 4. GYÓGYSZERFORMA ÉS TARTALOM 80 g hintőpor 5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I) Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! Külsőleg! 6. KÜLÖN FIGYELMEZTETÉS, MELY SZERINT A GYÓGYSZERT GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA KELL TARTANI A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! 7. TOVÁBBI FIGYELMEZTETÉS(EK), AMENNYIBEN SZÜKSÉGES 8. LEJÁRATI IDŐ Felhasználható: 9. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A szórótartályt tartsa jól lezárva a nedvességtől való védelem érdekében. 10. KÜLÖNLEGES ÓVINTÉZKEDÉSEK A FEL NEM HASZNÁLT GYÓGYSZEREK VAGY AZ ILYEN TERMÉKEKBŐL KELETKEZETT HULLADÉKANYAGOK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE, HA ILYENEKRE SZÜKSÉG VAN 11. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK NEVE ÉS CÍME Naturland Magyarország Kft. 1106 Budapest, Csillagvirág u. 8. Tel.: +36 (1) 431-2000 Fax: +36 (1) 431-2052 E-mail: info@naturland.hu 12. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA(I) OGYI-T-9859/01 13. A GYÁRTÁSI TÉTEL SZÁMA Gy.sz.: 14. A GYÓGYSZER ÁLTALÁNOS BESOROLÁSA RENDELHETŐSÉG SZEMPONTJÁBÓL Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). 15. AZ ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK Javallat: Gyermekkori gyulladásos bőrbetegségek kezelésére alkalmas készítmény. Ellenjavallat: A hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység. Alkalmazás: Naponta 1-2 alkalommal vékony rétegben a kezelni kívánt bőrfelületre kell szórni! 16. BRAILLE ÍRÁSSAL FELTÜNTETETT INFORMÁCIÓK Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland A KIS KÖZVETLEN CSOMAGOLÁSI EGYSÉGEKEN FELTÜNTETENDŐ ADATOK {SZÓRÓTARTÁLY} 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I) Sparsorium infantum FoNo VII. Naturland bázisos bizmut-gallát, könnyű bázisos magnézium-karbonát Külsőleg! 2. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK 3. LEJÁRATI IDŐ Felhasználható: 4. A GYÁRTÁSI TÉTEL SZÁMA Gy.sz.: 5. A TARTALOM SÚLYRA, TÉRFOGATRA, VAGY EGYSÉGRE VONATKOZTATVA 80 g 6. EGYÉB INFORMÁCIÓK A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! OGYI-T-9859/01 Naturland Magyarország Kft.